Duurzaamheid

Bij IJswijnen geloven wij dat wij met vele kleine stapjes, onze bedrijfsvoering steeds duurzamer kunnen maken. Dat als we met z'n allen iedere keer een beetje meer ons best doen, we ook iedere keer een beetje meer bereiken. We realiseren dat de impact van het IJswijnen team op het grotere geheel uiterst beperkt is, maar desalniettemin zetten wij ons graag in voor een betere wereld.

Waar geloven wij in:

 1. Hergebruik verpakkingsmateriaal

Om steeds zuiniger met verpakkingsmateriaal om te gaan heeft IJswijnen.nl de vier R’s geïntroduceerd:

a) Reduce
Voorkomen van verspilling van materialen en het efficiënt gebruiken hiervan. Alles wordt zoveel mogelijk opgebruikt, waardoor het afval wat IJswijnen.nl produceert minimaal blijft.

b)
Re-use
IJswijnen.nl hergebruikt verpakkingsmaterialen. De zakken waarin verpakkingsmaterialen worden aangeleverd en (wijn)dozen, worden weer gebruikt als vulmateriaal in de verzenddozen van alle bestellingen.

c) Recycle
Daar waar Re-use door ons niet mogelijk is, scheiden wij ons afval. Dat doen wij o.m. met papier, karton, glas en voor zover van toepassing gft.

d) Renew
IJswijnen.nl probeert steeds verder te gaan met het inzetten van nieuwe materialen met een lagere milieudruk. Zo is IJswijnen.nl eind 2022 overgestapt op bruine i.p.v. witte verzenddozen en bestellen wij bijna geen binnenwerken meer voor de verzenddozen. Oude kartonnen dozen worden in repen gesneden en in dat karton worden de flessen gerold. Flessen worden zo veilig verstuurd, maar met een veel kleinere voetafdruk.

2) Koeling met nachtkoude
IJswijnen.nl maakt gebruik van nachtkoude. De wijnen worden met een ventilatiesysteem op een gecontroleerde wijze gekoeld met de koele buitenlucht. Op deze besparen wij CO2 en hoeven wij alleen in de zomerperiode actief de koeling aan te zetten.

3) We stimuleren de verkoop van wijnen die dicht bij huis worden geproduceerd.
Wij verkopen wijnen uit veel verschillende landen. Wijn die wij bijvoorbeeld uit Duitsland importeren geeft minder CO2 uitstoot dan de wijn uit Canada. We maken hier potentiële klanten ook bewust van en stimuleren dan ook de verkoop van wijn die dicht bij huis worden gemaakt.

4) We gebruiken zoveel mogelijk een bakfiets voor het vervoer van de pakketten
Pakketten worden gedurende het jaar zoveel mogelijk met de bakfiets naar een PostNL locatie gebracht. Dat bespaart CO2 en zorgt voor ons voor een fijne fysieke beweging. Hebben wij heel veel pakketten, dan komt PostNL rechtstreeks bij ons langs.

5) Langdurige ondersteuning van een goed doel - Stichting Satu Persatu
Wij ondersteunen de Stichting Satu Persatu. Wij vinden het van belang dat wij iets doen wat echt een positieve impact heeft. Stichting Satu PerSatu zet zich in voor betere leefomstandigheden en toekomstmogelijkheden voor kansarme kinderen en hun ouders in Malang, Indonesië (eiland Java).

Door middel van concrete educatieve voorzieningen waarbij specifieke vakopleidingen worden gegeven dragen zij bij aan betere leefomstandigheden. De stichting houdt zich daarnaast bezig met Skill-training, Microfinanciering en Scholarship support.

Door middel van deze projecten helpt Satu PerSatu met de eerste stap zodat men een baan kan vinden, een kleinschalige onderneming kan starten en hun kinderen weer naar school kunnen gaan. Kijk voor meer informatie op http://www.satupersatu.org