Nieuw in ons assortiment: Wijnhuis Nadal de la Boadella - Spanje

Nieuw in ons assortiment: Wijnhuis Nadal de la Boadella - Spanje

Wijnhuis Nadal de la Boadella werd gesticht aan het begin van de 16e eeuw. Volgens historische documentatie is het landgoed Nadal keer op keer overgegaan van vader op zoon, trouw aan de Catalaanse traditie. De wijngaard en de wijnbereiding zijn sinds die tijd nooit gestopt. Zelfs niet tijdens de burgeroorlog (1936-39), toen een deel van het landgoed werd onteigend om een ​​vliegveld aan te leggen.

Zo werd Ramón Nadal werd geboren in 1903, net toen de herbeplanting van de door phylloxera verwoeste wijngaarden was begonnen. Zijn ondernemersgeest dwong hem tijdens de burgeroorlog om alcohol van zijn distilleerderij naar een wijnmakerij in La Mancha te sturen om der mistela's vam te maken. Dat was een activiteit die hem aanzienlijke winst opleverde. Hij was een ondernemer in hart en nieren. In 1941 besloot hij de wijngaard die het leger tijdens de oorlog in een vliegveld had veranderd, opnieuw aan te planten en twintig meter onder de grond een wijnkelder te bouwen, die vandaag de dag nog steeds in gebruik is.

Ramón Nadal besloot het familiebedrijf (brandewijnstokerij) te heroriënteren naar de productie van mousserende wijnen. Als gevolg van deze evolutie werd in 1943 de eerste fles Nadal Brut uitgebracht. Tot op de dag van vandaag blijven hun wijngaarden gecultiveerd volgens de richtlijnen van de biologische wijnbouw. Ze maken gebruik van inheemse variëteiten van de Penedès -Xarel·lo, Xarel·lo vermell, Parellada en Macabeu- waarmee men lang gerijpte mousserende wijnen maakt met ambachtelijke rituelen van de mèthode champenoise. Sinds 1998 is het assortiment uitgebreid en werden de eerste droge witte wijnen van het landgoed op de markt gebracht. Ook werd er de eerste natuurlijke zoete witte botrytiswijn gemaakt in Spanje met de Macabeo-variëteit.

Nadal 1510 Botrytis Beerenauslese Noble Macabeu 2001
Nadal Late Harvest Vinegar ten years - 250ml
NADAL 1510 Botrytis 2000 Family Reserve - 500ml

Oude foto van de wijngaard van Nadal

Terug naar blog